Zij-instroom

Wil jij graag aan de slag in het onderwijs vanuit een ander werkveld? En wil jij werken en leren combineren? Dan is het zij-instroomtraject bij MorgenWijzer écht iets voor jou!

MWM-LR-5286

Als zij-instromer volg je een opleiding bij een lerarenopleiding en doe je tegelijkertijd ervaring op als leerkracht voor de klas. MorgenWijzer biedt in samenwerking met andere schoolbesturen, RTC Cella en de Hogeschool Leiden een maatwerk zij-instroomtraject aan. Dit traject is voor studenten met een wo-of hbo-diploma die vanuit een ander beroep leraar willen worden.

Gedurende het traject, dat maximaal twee jaar duurt, wordt werk en opleiding gecombineerd. Als zij-instromer krijg je bij aanvang direct een aanstelling als leerkracht op een school, waardoor je leert op de werkplek. Natuurlijk begeleiden we je daarbij. Je krijgt gefaseerd meer verantwoordelijkheid, afhankelijk van jouw ontwikkelproces.

Als student zij-instroom neem je soms al veel kennis en ervaring mee uit een ander (werk)gebied. Het zij-instroomtraject maakt gebruik van deze achtergrond en sluit hierop aan door bij aanvang in kaart te brengen naar wat studenten al beheersen.

Gedurende het zij-instroomtraject is een kwalitatief goede begeleiding cruciaal. Daarom zal je als zij-instromer bij MorgenWijzer op school én bovenschools begeleiding krijgen. Hiernaast besteden we aandacht aan het maken van de goede match tussen jou als professional, jouw leerdoelen en de school.

De vacature is op dit moment gesloten, maar bij interesse willen we altijd meedenken. Wij gaan graag met jou in gesprek!

Neem voor vragen of het maken van een afspraak contact op met onze coördinator opleiden Mirjam van Putten via mirjamvanputten@MorgenWijzer.nl. Of bel met Mirjam via 06-83203294.

Aanmelden zij-instroom

1800 tekens resterend

De bovenstaande (persoons)gegevens gebruiken we uitsluitend voor het beschreven doel. Lees onze privacyverklaring pagina voor meer informatie.

Illustratie in footer