Kinderen zijn de toekomst

Zij instromers

Morgenwijzer is een jonge, ambitieuze onderwijsorganisatie in Alphen aan den Rijn en het omringende Groene Hart. Wij hebben zo'n 460 medewerkers, 4.100 leerlingen en 19 locaties. Samen voelen we ons verantwoordelijk voor goed onderwijs in onze regio.  Daarom zijn we voortdurend in ontwikkeling. Iedere school heeft een eigen karakter met eigen accenten, dus je vindt altijd een school waar jij je thuis voelt en die aansluit bij jouw ambities, ideeŽn en opvattingen. Zowel kinderen als medewerkers vinden   bij ons een rijke leeromgeving.
Wij zijn op zoek naar:

Zij instromers onderwijs

Een goed georganiseerd traject om leerkracht te worden, Morgenwijzer en RTC Cella regelen het voor jou.
Combineer jouw studie met werk en vind uit wat bij jou past. Zet jij trots een nieuwe stap in je carriŤre als zij instromer binnen Morgenwijzer?

Blijf leren als zij instromer onderwijs
Alles wat een leerkracht doet, doe jij vanaf het eerste moment. Of het nu gaat om taal, knutselen of rekenen, jij weet de aandacht van de kinderen te wekken. Je hebt een eigen klas en natuurlijk krijg je de nodige begeleiding. In het begin zijn jouw lessen in duo-vorm of kijkt er iemand mee achter in de klas. Dit helpt jou om te leren wat de kinderen nodig hebben. Je ziet en voelt alles en gaat daar goed mee om. Je neemt je verantwoordelijkheid bij het:

-
lesgeven aan basisschoolleerlingen van de onder-, midden- of bovenbouw,
-
indelen van een goede planning van jouw studie- en werktijd,
-
volgen van een college, 1 ochtend in de week,
-
inspelen op interactie en het oplossen van problemen,
-
zorgen voor een lesomgeving waar leerlingen zich veilig en gehoord voelen.

Arbeidsvoorwaarden in begrijpelijke taal
We draaien er niet omheen: het is hard werken in het onderwijs. Dus je mag ook de arbeidsvoorwaarden verwachten die daarbij horen. Als zij instromer onderwijs val je onder de onderwijs-cao. En dat betekent dat je:


- een salaris krijgt tussen € 3.001,= en € 4.573,= (schaal LB),
- een bevoegdheid krijgt om 2 jaar les te geven bij 1 van de schoolbesturen terwijl je met de opleiding bezig bent. Met uitzicht op een vaste aanstelling na jouw studie,
-
uitgebreid vakantie kan vieren, het vakantieverlof staat namelijk op 428 uur,
-
pensioen opbouwt, gelijk vanaf je eerste werkdag,
-
reiskostenvergoeding krijgt,
-
zelf bepaalt wanneer en hoeveel uur je werkt naast je studie, natuurlijk in overleg met RTC Cella en Morgenwijzer.

Dit zit in jouw 'schooltas'
Je bezit een hbo-diploma en hebt ervaring op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld als accountmanager, recruiter of communicatiemedewerker. Dankzij die ervaring kun jij een prachtig portfolio aanleveren voor het zij-instroomtraject. Want 1 ding is zeker: ontelbare leerlingen kunnen op je rekenen. Want jij bent dť zij instromer onderwijs die:

-
goed contact kan krijgen met de leerlingen en bevlogen lesgeeft,
-
zelf beslissingen durft te nemen,
-
duidelijk en consequent kan zijn,
-
planmatig kan werken,
-
een groot verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen heeft,
-
samen leert en werkt met collega's.

De werving voor schooljaar 2023-2024 is op dit moment gesloten. Maar wij staan altijd open voor een oriŽnterend gesprek. Ben je benieuwd naar dit traject, dan praten wij je graag bij en krijg jij alle ruimte is om je vragen te stellen. Neem hiervoor contact op met onze coŲrdinator opleiden via mirjamvanputten@morgenwijzer.nl.